Markiezen

Markiezen zijn die fraaie zonneschermen die vaak bij oudere huizen te zien zijn. Ze maken een huis vaak echt af. Door de keuze van de juiste stof kan het markante van uw huis met deze zonwering versterkt worden.

Beschrijving

De keuze van de juiste Markiezen kan best lastig zijn. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het lastig is om die keuze vanaf een website te maken. We helpen u graag met een persoonlijk advies. Belt u ons even voor een afspraak.

Techniek

Markiezen bestaan uit een houten of aluminium frame van latten die door middel van scharnieren met elkaar verbonden zijn. Het aantal latten is afhankelijk van de uitval. Het markiesframe is voorzien van zonneschermendoek. Desgewenst kan de markies worden uitgevoerd met een dekplank en of zijschotten.

Materiaal

Markiezen met een vurenhouten- of hardhouten frame hebben een nostalgische uitstraling. Aluminium markiezen zijn nagenoeg onderhoudsvrij. Bij houten frames is de houtmaat 18 x 56 mm en bij aluminium frames is de profielmaat 15 x 55 mm. Overigens kunt u hout en aluminium ook combineren;  bijvoorbeeld een aluminium frame en een hardhouten omkasting.

Kap- en zijschotten

De afdekkap van de aluminium en houten parkiezen zijn 200 mm breder dan de markies. De aliminium versie is 190 mm diep en de houten dekplank is 240 mm diep. De houten zijstukken lopen taps toe met tweemaal een afgeronde verspringing. De hardhouten zijstukken zijn tevens voorzien van een freesrand.

Doeken

De doeken zijn van 100% Acryl geweven en ze wegen zo’n 310 gram per vierkante meter. Het doek is goed afgewerkt wat betekent dat het vochtbestendig, rot- en schimmelvrij is en tevens vuilafstotend.  U kunt een keuze maken uit talloze uni- en streepdessins.

Specificaties van markiezen

De meest fraaie zonwering is de markies. Hij is helemaal in uw eigen stijl uit te voeren. Hij zorgt voor een verrassend effect op een klassieke gevel maar ook op een moderne gevel. Men heeft een ruime keuze uit de te gebruiken materialen in zowel het frame als de kap. Hout in twee varianten en aluminium kunnen ook in combinatie toegepast worden. Ook in de afwerking kent men een aantal varianten, die het tot een bijna persoonlijk product maken. Zowel in handmatige als elektrische bediening mogelijk.

Breedte
100 t/m 500 cm

Uitval
80 t/m 150 cm

Standaardkleuren houten markiezen
Roomwit RAL 9001
Wit RAL 9010
Creme RAL 1015
Groen RAL 6009

Standaardkleuren aluminium markiezen
Zilver geanodiseerd
Roomwit RAL 9001 (optioneel)

Tegen meerprijs iedere gewenste RAL kleur mogelijk