Back

Plisse hordeur

De Plisse hordeur is de beste hordeur die tot nu toe is bedacht. Want in de plissé hordeur vouwt het gaas zich op in plaats van dat het zich oprolt. Dit heeft als grote voordeel dat er geen magneet nodig is om de deur open te laten staan. De treklijst blijft namelijk spanningsvrij in elke positie staan. Het is ook eenvoudig twee deuren naar elkaar toe te laten sluiten. De ideale oplossing voor een dubbele tuindeur of schuifpui.

Categorie:
Beschrijving

Techniek die is toegepast bij de Plisse hordeur

De hoogte van de ondergeleider is maar 3 mm hoog. Dit komt doordat er gebruik is gemaakt van een kunstof ketting die als geleider dient. Dit is dus letterlijk drempelverlagend. De cassette kan simpel en snel uitgenomen worden zodat u hem kunt schoonmaken of kunt opbergen voor de winter.

Gaas

Het horgaas is speciaal ontwikkeld om te kunnen plooien. Hier heeft deze hordeur ook zijn naam aan te danken. De Plisse hordeur is hierdoor duurzaam. Door de toepassing van dit gaas ziet de hordeur er een stuk mooier uit. Het gaas is ook wat beter zichtbaar, is UV-bestendig en zal niet rotten. Dit gaas is ook gebruikt bij de Plisse raamhor.

Bediening

De bediening is kinderlijk eenvoudig. De treklijst glijdt over de ondergeleider heen. Als iemand de deur per ongeluk toch uit zijn geleider loopt is hij weer eenvoudig terug te plaatsen.

Treklijst

De onder- en bovenkettingen die als geleider dienen verdwijnen in gesloten stand in de treklijst. De stabilisatiekoorden die zich eveneens in de treklijst bevinden zorgen ervoor dat deze in elke positie blijft staan en altijd evenwijdig blijft.

Standaard uitvoering:

Hoogte
176 t/m 260 cm
Breedte
max. 96 cm of max. 130 cm

XL uitvoering:

Hoogte
197 t/m 260 cm
Breedte
max. 180 cm of max. 200 cm

Standaardkleuren
Roomwit RAL 9001
Wit 9010