Back

Zonnescreens

De overeenkomst tussen alle verschillende soorten zonnescreens is de strakheid en de windvastheid. Deze screens houden de zon buiten terwijl u zelf wel naar buiten kunt kijken. Ze komen goed van pas op plekken waar een uitvalscherm niet past of te veel wind zou vangen.

Beschrijving

Techniek

De techniek van zonnescreens lijkt veel op die van rolgordijnen. Een bovenbak, geleiders en een doek met een aluminium onderlat. U kunt deze zonwering in het kozijn maar ook op het kozijn laten monteren.

Geleiders

Afhankelijk van de situatie zijn meerdere soorten geleiders verkrijgbaar. De geleiders voor ‘in de dag’ montage, dus ‘in het kozijn’ hebben een haakse hoek waarmee de zonnescreen goed tussen de muren gemonteerd kan worden. Indien nodig zijn er ook geleiders met spleetafdichting.

Doeken

Het doek is geweven uit glasvezel en daardoor oersterk. Het kan goed tegen vocht en schimmel krijgt geen kans. Vet en – vuilafstodend zijn andere eigenschappen van dit doek. Het heeft een gewicht van ca. 525 gram per vierkante meter. Door de enigszins open structuur van het doek blijft het zicht van binnen naar buiten behouden, terwijl de inkijk van buiten naar binnen overdag vrijwel nihil is. Het kleurenscala omvat meer dan 40 kleuren.

Specificaties van zonnescreens

“Vlakhangende zonwering”. Deze windvaste zonnescreens worden precies op maat voor u geleverd. Er is een grote variëteit aan uitvoeringen, kleuren en bedieningen beschikbaar. We helpen u graag met het maken van uw keuze.

Breedte
60 t/m 340 cm
(Bij koppeluitvoering grotere breedte mogelijk)

Hoogte
30 t/m 340 cm

Standaardkleur omkasting
Zilver geanodiseerd
Diverse RAL kleuren

Bediening
Handmatig, diverse mogelijkheden
Elektrisch met schakelaar of handzender (optioneel)

Afhankelijk van de breedte en/of hoogte moet voor een bakmaat 75, 85 of 95 gekozen worden